Verkoopdag Garenkokerskade 81 Haarlem

  • Verkoopdag Garenkokerskade 81 Haarlem evenementenbureau

Verkoopdag Garenkokerskade 81 Haarlem

Garenkokerskade 81; van een school tot 23 nieuwe woningen – Haarlem

Op zaterdag 20 juni 2015 mocht Events & Planning in opdracht van de  projectontwikkelaar de informatiedag van de Garenkokerskade 81 in Haarlem organiseren. Op deze verkoopdag werden de oude school deuren van Mons Aurea geopend voor potentiële nieuwe bewoners, maar ook de buurtbewoners waren van harte welkom om een kijkje te nemen bij dit nieuwe unieke project. Een super geslaagde dag die heeft geleid tot de verkoop van de 23 woningen op 1 dag!

Mons Aurea
In 1960 was Mons Aurea een heel modern schoolgebouw. Slangen Hulsker architecten uit Haarlem is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Uitgangspunt is om het gebouw zo puur mogelijk te houden.

Het gebouw is kenmerkend door zijn hoge plafonds en grote ruimtes met veel ramen
Wonen in het voormalige schoolgebouw aan de Garenkokerskade is wonen met het comfort van nu en de sfeer van een monumentaal schoolgebouw uit 1960. Hoge plafonds, een fraai trappenhuis, brede gangen, royale ruimten met veel ramen. Het ontwerp voor de transformatie is met veel oog voor het unieke karakter en de historische waarde gemaakt door Slangen Hulsker architecten uit Haarlem.

Nieuwbouwkwaliteit in een jong monument
De 23 woningen aan de Garenkokerskade 81 krijgen de kwaliteit van nieuwbouw met eigentijdse indelingen en een privé buitenruimte (loggia, tuin en/of dakterras). Uiteraard is alles nieuw: van badkamer en keuken tot aan de c.v. en elektrische installaties. De woningen worden standaard met eikenhouten lamelparket opgeleverd. Het is dus slechts een kwestie van de kleuren voor de wanden uitkiezen!

Het Noord- en Zuidgebouw
De structuur van het huidige schoolgebouw was bepalend bij het het ontwerp van de nieuwe woningen. Geen enkele woning is hierdoor gelijk. Twee appartementen maken in het huidige ontwerp gedeeltelijk gebruik van de unieke glazen luchtbrug over de Garenkokersvaart die het gebouw zijn karakteristieke vorm en uitstraling geeft.

De glazen brug (door leerlingen vroeger de gymbrug genoemd) is tevens de verbinding tussen de 2 verschillende gebouwen:

  • Noordgebouw
    Hier bevinden zich de oude klaslokalen, praktijkruimten en in het souterrain de schoolkantine. In dit gebouw zullen straks tien appartementen en acht tweelaagse appartementen gerealiseerd worden.

  • Zuidgebouw
    ​De gymzaal, balletzaal en kantoren waren in het zuidgebouw gevestigd; hiervan worden 5 stadswoningen gemaakt, allemaal voorzien van een privétuin.

Leveranciers van Events & Planning voor de realisatie verkoopdag:

– Maessen tenten; Flextent en vlondervloer
– Ria’s Keuken; Catering op locatie
– Mobiccino; Koffie op locatie
La Nou Nou; Kinderentertainment
Custom Event; Aankleding en meubilair
Dennis Flowers; Bloemen en aankleding
Inpromo; Drukwerk en signing
– T-S-L; Licht en geluidstechniek

Foto credits © PUUR Makelaars

Tags
aankleding en meubilair, bouwlocatie, catering op locatie, Custom Event, Dennis Flowers, evenement Haarlem, events & planning, flextenten, Garenkokerskade 81 Haarlem, Haarlem, informatiedag organiseren, Inpromo, La nou nou, leverancier evenementen, licht en geluidstechniek, Maessen Tenten, Mobiccino, Ria’s Keuken Haarlem, TSL techniek, verkoopdag, verkoopdag als evenement
Bel ons op 023-6201004 voor meer informatie.